09 August 2013

64) Kuuskymmend neli

OxroadUltra eel.

Veel nädal ja lähebki lahti - 100miili Turkust Hämeenlinna. Sümboolne start kell 2100 õhtul, päris start kell 2200 Lietost.
Ettevalmistus selleks ettevõtmiseks on mul olnud üsnagi napp tuleb tõdeda. Pärast BalticCup 100 Vilniuses ei olegi suurt tõsiselt jooksnud, alguses oli lihtsalt taastumine, mille täitsin rattasõidu ja niisama sökimisega ning hiljem, kui oli plaan teha üs korralik spordilaager kujunes sellestki enamasti jalutuskägud metsaall ja nimelt kuna ma kardan vigastusi nagu Vanapagan välku siis nii kui jooksmise ajal kuskilt valutama ehk kiskuma hakkas nii asendus jooks reipa sammumisega. Ja tuleb tunnistada, et valutama hakkas nii põlv kui kand. Aga ehk vana rasva pealt miskit ikka tuleb, nagu ennemini siin öeldud siis plaan on joosta alla 21:30, kuigi tegelikkuses olen oma südames valmis sättinud graafiku ühe teatud tempo järgi, kavatsen sellest kinni pidada niikaua kui suudan, kui suudan kuni lõpuni siis on imehea, kui ei suuda siis tuleb rohkem trenni teha.
Arvatavasti jääb OxroadUltra ka selle aasta viimaseks ultraks, sest et Haanja100-l tahaks näha Rynno Ruuli finishit,mis eeldab aga seda, et pean lõpetama enna teda e. reaalne on see ainult juhul, kui tema jookseb 100km ja mina maratoni. Viimase Öö Unistusel vististi jooksen ka maratoni kuna juba mitu aastat järjest on aastavahetus vastu võetud kaunil Meremõisa rannal, mis on igavesti tore ja meeldejääv, kuid eks mul ole ka muid sõpru kui ainult jooksuhullud sestap tuleb sotsiaalse elu mitmekesistamise nimel aastavahetusel ennast seltskonnas ilmutada, et nad mind päris maha ei kannaks.

Lõpetuseks niipaljut, et sel teisipäeval sai käidud Setomaad avastamas, näha sai nii Värskat, Saatset kui Obinitsat, tsässonit ning kaks korda sai läbi sõidetud Venemaalt (varsti sellist lõbu enam ei ole, kuna Saatse saabas antakse uue piirilepinguga Eestile tagasi), kuid kõige parema mulje jättis Värska matkarada, mida mööda matkates sai kõhu täis süüa nii põldmarjadest kui mustikates, keha sai kosutust rabajärves ujumisest ning jalad märjaks pea märkamatul laudteel raba ületades. Ja kui sügisel aega ja tahtmist oleks saaks rabast korjata mitme aasta jagu jõhvikaid.







No comments:

Post a Comment