09 June 2011

6) Kuues

28-30. maini peeti Inglismaal stardipaigaga Birminghami kesklinnas  ning Londoni kesklinnas asuva finišiga lõppenud The Grand Union Canal Race (GUCR). Rada kulgeb Grand Union kanali kaldaääsel, raja pikkuseks 145miili e. 233, 3km. Kokku startis 92 jooksjat 6 riigist, enamus neist siiski Suurbritanniast. Pika katsumuse lõpetas kokku 53 sportlast. Võitjaks tuli juba neljandat korda järjest ja uue isikliku rajarekordiajaga 25tundi ja 37minutit inglane Pat Robbins. Raja läbimiseks antakse aega 45tundi. Täpipealt 45tundi kuluski viimasel lõpetajal sakslasel Christian Hottasel. Christian Hottase näol on tegemist küllaltki kogenud ultrajooksjaga, kes 2009aastal lõpetas Inglismaal peetava 250miili (402km) pikkuse Thames Ringi ajaga 96tundi ja 4minutit, nii et mine tea võib-olla tegi kerge treeningu enne selle aastas Thames Ringi, mis sedakorda peetakse 22.-26.06.2011 :0).
Naiste arvestuses tuli võitjaks Claire Shelly ajaga 30tundi, olles üldarvestuses sellega kõrgel 3. kohal. Lisaks naiste arvestuse võidule kuulus talle ka eriauhind esimest korda raja läbinute hulgas parima tulemuse saavutamise eest.
Kuna tegemist on vahepeatusteta (non-stop) jooksuga siis jooksja, kelle ühekordne puhkepeatus kestab üle 40minuti, loetakse katkestanuks. Korraldajad rõhutavad sellega, et tegemist ei ole mitte lühikeste jooksuetappidega, mis vahelduvad puhkepausidega soojas ja mugavas autos vaid just non-stop jooksuga.

Enda tegemistest,
Tulemas on aktiivne sportlik nädalavahetus ja arvatavasti ka palav. Laupäeval 11.06 Harku järvejooks ja 12.06 Salomoni Maastikumaraton. Kutsuti ka Rakverre Ööjooksule, kuid algajale ultrajooksjale tundus kolm päeva järjest seega võistelda pisut pelutavana.

No comments:

Post a Comment