08 July 2013

60) Kuuskümmend


Ettevalmistus BalticCup 100km (Sekka pisut Pühajärve jooksust).

Pärast Steenbergeni 24tunni jooksust taastumist algas ettevalmistus Vilniuses 20.juulil toimuvaks 100km BalticCup jooksuks. Ettevalmistus algas aeroobse treeninguna planeeritud eelpool mainitud Hiiumaa Maratoniga (millest eriti aeroobne välja ei kujund) ning samuti sai treeningpaali sisse kirjutatud hulgaliselt hommikujookse ja tööpäeva lõppu planeeritavaid pikemaid jooksuotsi. Kuid nagu tavaliselt, koostatakse plaane ju seepärast et pärast oleks hea vaadata mis untsu on läinud. Praeguseks on selge, et untsu on läinud paljud hommikujooksud – kuid seda enam olen ennast seetõttu karistanud pikemate õhtupoolikujooksudega.

Romssa maraton see-eest läks aga täkkesse, algus kenasti rahulikult teine ½ kiirusvastupidavus.

Juuli algusesse oli planeeritud 10 päevane „spordilaager“ hommikujooksudega ja pikkade õhtupoolikutega aga nagu enne juba juttu oli hommikujooksudest suurt asja ei ole saanud. Vabanduseks saab välja tuua asjaolu, et alustasin suvilas remondiga nii et kui ikka hilisõhtuni tooli peal istudes mõõdulint või tapeedinuga käes jalga kõlgutad ja unistad kuidas kõik võiks remondi lõppedes (noo nii 80aasta pärast, kui sellises tempos jätkata) välja võiks näha ega siis 0555 üles ei saa ja jooksma ei lähe.

Ergutustreeninguks sai sisse planeeritud Pühajärve jooks, mis seekord toimus üsnagi talutavas jooksuilmas ja lõppes järjekordse isikliku rekordiga - sedakorda parandust 1.22 aeg 46.38,5 (keskmine kiirus 4.21min/km). Kuna ilm oli OK ja rada tuttav e. pärast igat tõusu on ju laskumine oli  võtsin seekordseks taktikaks rünnata igat mäge ja loota, et laskumistel taastub ja läheb kergemaks kuni uue tõusuni  - ja nii juhtuski. Tõusudel panin käed kiirmini käima ja kõigist, kes enne minust mööda panid ise mööda, laskumised lõdva sammuga alla oodates ja lootes pulsi langemist ja vaadates kuis kaasjooksjad minust jälle mööda panevad. Tegin jooksu sees ka mitteametliku isikliku 10km rekordi senine 43.09 langes kui kell näitas 10km posti juures 43.08,29. Oleks nii 10km kui ka 10,7km aja ilmselt parema saanud, kuid pärast viimast ränka tõusu oli selge, et uus isiklik tuleb ning et jätta parandamise varu ka tulevasteks aastateks enam niiväga pingutada ei viitsinud või siis ei jaksanud ka eriti. Kuid ühte pean küll ütlema – tänavu aastastele uutele isiklikele rekorditele on baasi loonud korralik põhjaladumine pikkade ja igavate aeroobsete jooksudega, nii et kõik mis raamatutes kirjas vastab tõele, ise järele proovitud – soovitan.



 
10. juulil algab saavutatud või saavutamata vormi hoidmine, e. suht lebo – ikkagi on sisse planeeritud hommikujooksud ja õhtused rattaringid koos supelungiga Meremõisas. (Hommikujooksud on sisseplaneeritud seetõttu, et 100km jooksu start antakse kell 0700 varahommikul). Plaan jooksuks ei ole ulmeline oleks hea kui saaks aja alla 10:29:59, poleks see ju teab mis eriline saavutus, kuid Spartathlonile kvalifitseerumiseks piisav (mitte, et Spartathlon lähiajal plaanis oleks, kuid hea teada, et juhul kui selline hull mõte peaks pähe tulema olen kvalifitseerumiseks võimeline).

No comments:

Post a Comment