27 June 2016

125)

LU-lugu,

läks seekord sedasi, et enne võistluse algust ilmateadet uurides ja stardis seistes ja rajal joostes ei jõudnud ennast ära kiita, et sel aastal ainult kaks maratoni otsustasin läbida ... ühe laupäeva hommikul ja teise pühapäeval. 

Selline tagasi - ja kokkuhoidlik plaan lubas mul rajal pisut kiiremini liikuda kui enamus arvaks, et ultras mõistlik on. Tekitasin sellega ka pisut ärevust ning segadust. Hoolimata lennukast sammust ei õnnestunud mul aga ei esimeselt ega ka teiselt ringilt liidrina tulla vaid selle au sai endale Laimonis, mina pidin leppima tagasihoidliku III kohaga, ettepoole jäi veel samuti reipalt alustanud Tave A.. Kuid plaanis ei olnudki esimest või teist ringi võita. Eesmärgiks olin seadnud maratoni aeg alla 4tunni saada. Kuna ma ei olnud rajas ja endas sel rajal päris kindel siis otsustasin et teiseks ringiks on puhvrit vaja ning panin esimesel ringil leekides üles ka kõige järsematest nõlvadest mis tõi ½ maratoni tulemuseks aja 1.48,midagi … olid ajad kus tasasel maal ja linnatänavatel sellise ½ maratoni aja saamine nii maratoni sees kui muidu raskusi valmistas e. siis 10+aastat rahvasporti on pisut kasuks tulnud. 
Teisel ringil jätkus reipust kuni Vääna-Jõesuu TP-le järgnenud Türisalu pangale tõusuni, seda hoolimata sellest, et ka kõiki eelnevaid künkaid olin juba rahulikumate sammudega võtnud. Kuid need viimased mõniteist kilti kannatas kenasti ära ning maratonifinishisse jõudsin ajaga 3.51.11, mis aja poolest minu 60+ maratoni hulga esikahekümne tulemus on, ehk siis 10+aastat rahvasporti jällegi oma kasulikkust on näidanud.

Vahepeal läksin külla, sõin seal makaronisalatit, peedi-lihasalatit, rabarberimuffinit ja kooki ja torti, jõin punast limonaadi ja tulin tagasi stardi-finishi alasse, kus üha rohkem ja rohkem õnnelikumaks muutsusin, et rajal jooksma ei pea, kõik tundus kuidagi märg ja niiske ja ligane … ja eks oli muidu ka näha et spordirahvas kena sportliku nädalavahetust naudib …  lõpuks sõitsin suvilasse magama, uinusin vihm krabisemas plekk-katusele … aga mul oli mõnus ja soe. Kella panin endale äratama 0700, et kell 0800 võtta ette teine LU maraton … ärgates märkasin mobiilis hulgaliselt vastamata kõnesid ja SMS-i Pillelt, kes teatas et võistlus katkestati aga rada on sellest hoolimata vaja maha võtta ja kokku pakkida. Kaks vastamata kõne oli Marikalt ning kahtlustasin et tal oli mure kuidas koju saada … ju ta kuidagi sai.


Sõitsin Meremõisa, ajasin Aivariga, kes öö autos  üle-elanuna ennast kodupoole  sättima hakkas, pisut spordijuttu. Kuulasin muljeid rajast ja muudestki dramaatilistest sündmustest ning hakkasin tööriist kaasas Heliküla poole liikuma, vihma sadas jätkuvalt, kuid ilm oli meeldivalt jaheda ja sooja vahepeal, puhus kerge meretuul, mistõttu leidsin et pärast maratoni ei ole midagi mõnusamat kui järgmisel päeval teha kerge rahulik jalutuskäik metsa-all ja olla lihtsalt kasulik.

No comments:

Post a Comment