26 May 2011

4) Neljas.

Huvitavatest ultrajooksudest - äsja toimunud ja tulevastest.

21-22.05 toimus Itaalias, Ravenna piirkonnas, stardipaigaga Cesenatico linnas, Nove Colli 203,5km ultrajooks. Ultrajooksu nimi Nove Colli tähendab itaalia keeles üheksat mäetippu e. nimi annab aimu sellest, et jooksurajal tuleb ületada kokku üheksa mäetippu. Tõusud neile ei ole sugugi mitte lauged vaid üsna järsud isegi 18%, kõige suurema keskmise kaldega tõus on 6,91%. Tõusud on pikkusega 3km kuni 9km. Tõusud olles üsna järsud ei jäta laskumiste puhul lootust, et need kergendust pakuvad. Iga jooksja teab, et järsud laskumised on sama nõudlikud kui järsud tõusud ning kui joosta tuleb kokku 203,5 km siis ei tee see üritust üldsegi mitte kergeks.
Käesoleval aastal jõudis 18tunni, 26minuti ja 7sekundiga esimesena finišisse itaallane Ivan Cudin. Raja rekord kuulub 18tunni 8minuti ja 22sekundiga prantslasele Jean Jacques Moros´ile.
Naistest jõudis 27tunni 4minuti ja 30sekundiga käesoleval aastal esimesena finišisse prantslanna Brigitte Beck-Cetre. Naitse rekord kuulub tsehhitarile Martina Judale 25tunni 4minuti ja 11sekundiga.
Minu teade ei ole sellel jooksul veel ühtegi eestlast osalenud, mistõttu on see lähiaastate plaani võetud. Tean, et üritus saab raske olema, kuid samas annab see oma 203,5km distantsiga võimaluse kvalifitseeruda Spartarhlonile, sest ei usu, et suudan joosta 100km alla 10:30, või mõnel 24 tunni jooksul 200km täis saada.


Lähipäevail, täpsemalt 28-29 mail on toimumas 100km ultrajooks Leedus, Nidas. Samuti ei ole seal minule teada olevalt veel osalenud  ühtegi eestlast ning ei ole neid ka selle aasta stardinimekirjas, mistõttu tuleb see viga parandada, kui keegi teine sinna järgmisel ehk ülejärgmisel aastal ei lähe, teen selle ise ära. Uudiseid sellest jooksust juba järgmisel nädalal.

No comments:

Post a Comment