09 April 2012

34) Kolmkümmend neli

Ära on tüüdanud.
Talv on ikka täielikult ära tüüdanud. Laupäeva s.o 07.04 hommikul ärgates ja aknas välja vaadates tuli must masendus peale … jälle sadas lund.
Igakevadiseks traditsiooniks on vahepael saanud osalemine Sportkeskus.ee poolt korraldataval Nõmme Maanteejooksul, et lühikesel 5km rajal kiirusvastupidavus proovile panna - tavaliselt ei ole aga midagi proovile panna … kuid sedakorda otsustasin et ei, ei jookse - talv on ära tüüdanud. Mitte, et enne poleks aprilli alguses lumi maas olnud, kuid niipalju kui meenutada püüan, olen pea alati rattaga kohale sõitnud sestap, et  kena kevadine päev, hoolimata libedast rajast, koos sooja päikesega on kiired kilomeetrid meeldivaks teinud - kuid mitte seekord. Aga et mitte lasta sportlikul laupäeval niisama raisku minna, otsustasin et lähen ja osalen jooksul pealtvaatajana ja fotoreporterina, poolel teel Nõmmele võtsin kaaslase ka peale. Nõmmele kohale jõudes süvenes otsusekindlus, et täna ei jookse veelgi. Koos Kai´ga rada pihk-peos ja kommid suus läbi jalutades ja paaris kohas upakile või pea-aegu upakile käies otsustasin lõplikult, et seekord jääb Nõmme Maanteejooks jooksmata. Fotoreporteri tööst ei tulnud ka suurt midagi välja kuna patakad olid tühjad, pärastine ujumine ja saun Õismäe ujulas ning terav hiina supp Chopstickis ning samuti kaks uut ulmekat raamatupoest panid õues käimisele kenad täpid „ii-de“ peale.
Uudist niipalju, et 22.04.2012 Sereganos toimuvale 100km Euroopa Meistrivõistlustele on nagu möödunudki aastal ennast kirja pannud vanameister Košelev Vjatšeslav ja Ionov Andrei.
2011 Winshotenis EM-il läbis Košelev 100km 8tunni 23minuti ja 28sekundiga, olles sellega Eesti 100km parimate tulemuste seas 4kohal. Temast kiiremini on jooksnud Peeter Kirpu: 7:34:21 (Eesti 100km rekord, püsinud juba 1994aastast); Smurov Dmitri 7:53:45 ja Peeter Vennikas 8:21:02.

1 comment:

  1. No lõbus oli ju niiviisi kujuteldavad kommid suus peaaegu upakile käia.... igatahes jäi mulje, et vähe kripeldas see jooksmata jätmine sul. Muudkui kordasid iseendale, et "vat ei jookse täna".

    ReplyDelete