02 February 2016

119) Sadaüheksateist

42,19422/3.57.39/5.37,9 + 18,64178/2.01.31/6.31,1 = 60,638

Kui talvepoole sügisel ilmus Stamina lehele nupuke, et 2.Tondiraba sisemaraton toimub, meenus mulle, et esimese maratoni järelkajadena ähvardati, et mine tea ehk hakkab tulema 12tunni ja isegi 24tunni jookse … kuid esialgu oli kavalehel ainult maraton kirjas. Kirjutasin siis palvekirja, et kuna rada niiehknii 6tundi lahti hoitakse siis vast ei ole sellest palju tüli kui mõned hullud kellel maraton küll täis aga hoog veel sees edasi põrutavad, et pärast jällegi hea vaadata oleks kui kaugele nad jõudsid. Tehtud-mõeldud ning nii korraldajatiim kui mina lisasime 6tunni võimaluse päevakavasse sisse.
Selge on see, et sisemaratoni või –ultra spetsiaaltreeningu tegemine üsna tüütu ja ka mõttetu tegevus on, seda enam veel hooajavahelisel ajal, msitõttu jätkasin juba novembris alanud taastumist et siis korra kuus ennast kuskil ära kurnata või põrutada … ilmselt eriti mõistlik ei ole ka selline tegevus, kuid nii ta on seni läinud.
Igastahes, maratone üle 4tunni joosta enam ei kavatse ning 6tunniga peaks 60km vähegi endast lugupidav ultrajooksja kokku saama küll … vat sellised olid ettenähtud eesmärgid. 252m ringi puhul tähendas see seda, et kui ringe 1.26 läbida saab neid enne 4tunni täistiksumist just parasjagu nõndapalju kui ette nähtud, edasi 60km poole võib rahulikumalt võtta, väikese reloadi teha ja 6tundi täis tiksuda.
Enne starti plaani Toomasele tutvustades, meeldis see temalegi ning nii me paarisrakend teele läks. Pisut elevust tekitas Jaak, kes oli kokku arvutanud, et tegelikult peaks 1.23ga ringi tehtud saama, lõpuks leppis temagi, et 1.26 on piisav.
Foto: Õhtuleht


Kuid päris nii kui planeeritud kõik ikkagi ei läinud, mingil hetkel lasin ennast kaasa kiskuda „runners high´l“ ning ringid kippusid vägisi 1.23-1.24 kanti kanduma, nii et enne maratoni täissaamist hoo mahagi olin sunnitud võtma, kuid kui lõpuks 167ringi ja maraton kokku said, näitas aeg 3tundi 57minutit ja 39sekundit … enamvähem ideaalne pakutabamine. „Runners high´ga“ kaasaminemisest tekkinud viga maksis kätte sellega, et reloadi tehes tundus igati mõnus jalg pisut pikemaks ajaks sirgu lasta kui algselt kavandatud, mistõttu viimasel tunnil kindluse mõttes mõned kiiremad ringid pidin tegema. Kuid lõpp hea kõik hea, 60km sai paraja varuga ületatud. Rõõmu valmistab see, et Toomas kõik enamvähem nii nagu plaanitud tehtud sai või et ta lihtsalt parem jooksja on ning 62,9km kokku sai.

No comments:

Post a Comment