20 March 2017

134) Sada kolmkümmendneli

Kuidas küll aeg lendab ja kuidas ma Pääskülas veelkord 3.58,43-ga maratoni jooksin ja enne seda 3.58,27 ja küll oli tore Rakverest Vinni ja tagasi allatuult lennata ...

Viimasest postitusest on nüüd mõnda eaga möödunud kuid sattigi ei ole muutunud, kõik on endine nii plaanid kui valud ja vaevad.
Alla 4tunni maratone tuleb nüüd kui Vändrast saelaudu eriti armsaks on saanud ajad 3.58,xx sisse. Praeguseks ajaks joostud 73st maratonist olen 9sa jooksnud aega 3.58,xx ning 4 neist Pääskülas. Eks sellele ole ka arusaadav, Pääskülas toimub maratone üsna tihti ning maratoni alla 4tunni jooksmine on praegu üks eesmärkidest sestap et liig palju kiiremini ka ei tahaks joosta kuna kui järgneva vähemkui kahe aastaga on tarvis joosta veel 27maratoni tundub pisut alla 4tunni jooksu tempo üsna mõistlik aga samas ka rahuldust pakkuv.
Hulluks läks asi sedakorda küll Rakvere Talvemaratonil, kui Vinnist Rakvere poole tagasi joostes lisaks allamäele veel korralik tagantuul puhus nii et maratoni teine pool pea 7minutit kiirem tuli.



Samas oli 13.Pääsküla metsa/sambla maraton hoopis teisest puust. Juba Kükametsa pritsumehega soojendusringi tehes tundus sellel liigendatud ja künklikul rajal 5.40 tempo hoidmine kuidagi raskevõitu, mistõttu stardile järgnenud esialgses paanikas ringe pisut kiiremini läbisin kui tarvis oli ... mis aga lõpuks ennast siiski ära tasus kuna viimased ringid õige valusalt ja vaevaliselt läksid nii et üle tüki aja maratoni teine pool suisa üle 2tunni läks, kuid ettejoostud puhver hullemast päästis.
Kuigi raskused 4tunni alistamisel seekordsel Pääsküla maratonil tuleb alternatiivse raja ja nädal varem joostud Rakvere maratoni kaela ajada, unistan ajast kus 4tunni alla jooskmine kergejalgselt ja naeratus näol ära tuleks ... selleks peab vist ennast ainult nii tunduvalt alla 3.15 maratoonariks treenima ... aga see on ju raske ja valus ...

No eks näis kuidas Otepää-Tartu maratonil läheb ...  

No comments:

Post a Comment