30 January 2014

75) Seitsekümmend viis


Kaks maratoni jaanuariks juba joostud!

2007aastal, kui mina oma rahvavahvamaratonjooksja karjääri alustasin sai Maarjaamaa pinnal aastas vist ainult joosta kokku 3 maratoni, üks märtsil lõpus toimuv vana ja väärikas Otepää-Tartu maraton; teine septembris Rahvajooksu maraton ning toimus esimest korda vististi juba ka Stamina Vana-aasta maraton. No igatahes, kui eelmises heietuses sain veel loota, et aprilli kuus ehk maratonihulludele Eestimaal puhkust antakse siis eelmisel laupäeval e. 25.jaanuaril, Pääsküla raba Talvemaratonil sai kuulda kõlakaid, et võib juhtuda, et hullud ka aprillis Eestis maratonirajale lahti lastakse.

Aga jah, sain minagi 25.jaanuaril Pääskülas selleaastase teise maratoni kirja, nii nagu plaan oli läksin jälle pikemat mõnusat aeroobset treeningut tegema, e. nii 6min/km. Ja nii ta enam vähem kulgeski, esimesed kaks ringi suisa enam-vähem täpselt. Vahepeal tuli  paar kiiremat ringi ka sisse, kihutasin 5.47min/km, kuid selline tormine sai kompenseeritud viimaste ringide rahulikuma kulgemisega, mitte et väga oleks tahtnud aeglasemalt joosta, kuid hoolimata sellest, kui palju sa ennast tagasi hoiad juhtub lõpuks ikka see, et väsimus ja külm sulle lihasse ja luusse poeb. Viimane ring sai joostud koos esialgu oma nooruse uljusest maratonihundi Atoneni tempoga kaasa läinud Marikaga … oleks aga teadnud millise alatu trikiga ta veel enne finišit hakkama saab siis … :O) … jah viimase 100meetriga kaotasin ma talle 4sekundit.

Edasi lähevad asjad nii, et kuni 22.veebrarini eriti pingutama enam ei pea tähtis on püsida toonuses, harjutada sisehallis jooksmist,vältida külmetamist ja vigastusi, et siis Espoos, Endurance24-al vähemalt uus isiklik joosta, hea oleks kui see algaks 19(x)-nega midagi, +200ks kõigi arvutuste kohaselt veel valmis ei ole, hea pakutabamise korral saab võibolla 500ringi e. 195,019km kokku, see oleks maksimum … kuid võib tulla ka mida iganes, eks jookseb ja näeb.

No comments:

Post a Comment